Introducere


Spital de psihiatrie cu o tradiţie de peste 5 decenii, Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei este unul dintre cele doar patru spitale pentru „măsuri de siguranţă” din ţară care internează bolnavi psihici conform prevederilor Articolul 110 al Codului Penal (celelelte trei spitale aflându-se în Sapoca, Jebel şi Pădureni, Grajduri).

În cursul anilor s-au realizat o serie de obiective care au contribuit la buna funcţionare a spitalului: spălătorie mecanică, atelier de croitorie, magazii de alimente, garaj auto, gospodăria anexă, plantaţia de pomi fructiferi şi ornamentali, viţă de vie, iluminatul căii de acces spre spital şi terenul de sport. Deasemenea, s-au organizat sesiuni de comunicări ştiinţifice şi simpozioane pe teme de psihiatrie, la care au luat parte figuri proeminente ale psihiatriei romîneşti din centrele universitare Cluj şi Timişoara.

În prezent, spitalul are în administrare 235 de paturi, operează, în medie, circa 800 de internări anual, şi are un număr de 181 de salariaţi permanenţi, atât personal medical cât şi auxiliar.

Pliant de Prezentare

Pliant de prezentare a Spitalului de Psihiatrie si Pentru Masuri de Siguranta Stei

Descărcare pliant in format .pdf


Consiliul de Administraţie

1. Dr. Pîrcioagă Marius – dir. executiv DSP Bihor, reprez. MS – presedinte
2. Jr. Ruge Mirela – consilier juridic asistent DSP Bihor, reprez. MS – membru
3. Ec. Dobra Vasilica Rodica – dir.gen.adj. MS, reprez. MS – membru
4. Ec. Bulzan Traian – reprez. Consiliul Jud. Bihor – membru
5. Dr. Boja Voichita – med.pr.epidemiolog DSP.Bihor, reprez. MS – membru supleant
6. Ing. Marian Emilia – consilier superior, DSP Bihor, reprez.MS – membru supleant
7. Jr. Popa Alina - cons.jur.pr., DSP Bihor, reprez. MS – membru supleant
8. Ing. Pop Viorel Mircea - reprez. Consiliul Jud. Bihor – membru supleant

Conducerea Spitalului

Dr. Ghilea Carmen - Manager
Dr. Tig Florica - Director Medical
Ec. Flore Camelia - Director Financiar-Contabil

Scurt Istoric al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei


Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Şteia luat fiinţă în anul 1966. Este anul in care s-a infiinţat primul spital din orasul Dr. Petru Groza purtând numele de Spitalul de Neuro-psihiatrie.


A intrat in funcţiune cu 225 paturi pentru bolnavi psihici cronici, fiind deservit de medici detaşaţi de la Spitalul de Psihiatrie Oradea, 11 cadre medii sanitare, 15 cadre auxiliare si 29 personal administrativ.


În primele luni spitalul nu a avut nici un pacient internat, in această perioadă salariaţii au amenajat saloanele, sălile de mese, au confecţionat lenjerie şi s-au amenajat rezervoare pentru combustibil lichid.


În anul 1973 s-a schimbat denumirea spitalului din Spital de Neuro-psihiatrie în Spital de Psihiatrie şi s-a înfiinţat o secţie pentru dezalcoolizare cu 25 de paturi.


Din anul 2001 spitalul a beneficiat de finanţare în cadrul PNS – Profilaxia în patologia psihiatrică şi psihosocială – situaţie în care s-a putut înfiinţa un centru de consiliere pentru bolnavii psihici unde işi desfăşoara activitatea un psiholog, ateliere pentru terapie ocupaţională, amenajarea saloanelor bolnavilor şi dotări pentru activitatea cultural-educativă (TV color, staţie de difuzare prin radio în toate saloanele).


În anul 2002 se schimbă din nou denumirea unităţii în Spital de Psihiatrie si pentru Măsuri de Siguranţă, funcţionând în prezent cu un numar de 235 paturi.


Galerie Foto

Pentru a vedea imaginile la dimensiunea originala, dati click pe oricare dintre miniaturi.


Structura Organizatorică a Spitalului

Total paturi: 235

• Sectia psihiatrie I - Art 110 CP: 95 paturi
• Sectia psihiatrie II - Art 110 CP: 95 paturi
• Compartiment psihiatrie - internari nevoluntare: 20 paturi
• Secţia psihiatrie acuţi : 25 paturi

Farmacie
Laborator analize medicale
Laborator radiologie si imagistică medicală
Cabinet asisitenţă socială
Cabinet stomatologie de urgenţă
Cabinet psihologie

Ambulatoriul integrat cu cabinete in specialitatea :

• psihiatrie
• aparat functional

spitalul.de.psihiatrie.stei.teren spitalul.de.psihiatrie.stei.statuie spitalul.de.psihiatrie.stei.salon spitalul.de.psihiatrie.stei.salademese spitalul.de.psihiatrie.stei.registre spitalul.de.psihiatrie.stei.perna spitalul.de.psihiatrie.stei.patcuflori spitalul.de.psihiatrie.stei.parcrenovare2 spitalul.de.psihiatrie.stei.panou spitalul.de.psihiatrie.stei.calculatoare spitalul.de.psihiatrie.stei.bust spitalul.de.psihiatrie.stei.bucatarese spitalul.de.psihiatrie.stei.birou spitalul.de.psihiatrie.stei.bancuta spitalul.de.psihiatrie.stei.asistenti spitalul.de.psihiatrie.stei.aparat5 spitalul.de.psihiatrie.stei.aparat4 spitalul.de.psihiatrie.stei.aparat3 spitalul.de.psihiatrie.stei.aparat2 spitalul.de.psihiatrie.stei.aparat1 spitalul.de.psihiatrie.stei.ansamblu spitalul.de.psihiatrie.stei.ambulanta