Externarea bolnavilor

Externarea bolnavilor

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

 

     Externarea bolnavilor psihici încadraţi în baza art.110 C.P Externarea bolnavilor psihici încadrați în art.110 CP se face în baza sentinței penale definitive a Judecătoriei Beiuș, care dispune înlocuirea măsurii de siguranță a internării obligatorii cu cea a tratamentului ambulatoriu conform art. 109 CP.

     După trecerea termenului de recurs de 10 zile se poate face externarea bolnavului. Asistentul social anunţă familia telefonic şi prin adresă scrisă să se prezinte la spital pentru a însoţi bolnavul la externare. Scrisoarea medicală este completată în trei exemplare, după care va fi semnată şi parafată de medicul curant, un exemplar primește pacientul.

     Totodată se va înmâna bolnavului toate documentele medicale şi actul de identitate iar infirmiera îi va preda efectele. Juristul informează prin adresă scrisă poliţia de domiciliu a bolnavului şi direcţia de sanatate publica a judeţului de domiciliu respectiv Laboratorul de Sănătate Mintală Oradea pentru bolnavii cu domicilul în judeţul Bihor despre înlocuirea măsurii de siguranţă şi externarea bolnavului.

     Adresele sunt însoţite de o copie a minutei sentinţei penale de înlocuire a măsurii medicale şi o copie a scrisorii medicale. Externarea bolnavilor psihici nevoluntari Bolnavii internaţi nevoluntar sunt examinaţi periodic de comisia medicală la un interval de maxim 30 zile. În situaţia în care nu se mai constată condiţiile care au determinat hotărârea de internare nevoluntară, fapt confirmat şi de medicul psihiatru care are în îngrijire pacientul, comisia de revizie a procedurii decide externarea după examinarea directă a pacientului și informează Judecătoria Beiuș care confirmă în scris decizia de externare a bolnavului.

    În acest caz pacientul are dreptul de a părăsi imediat unitatea spitalicească. Data externării este comunicată pacientului sau aparținătorilor cu 24 de ore înaintea externării. Scrisoarea medicală este completată în dublu exemplar, va fi semnată şi parafată de medicul curant, un exemplar este îmânat pacientului pacientul. Externarea se face la ora 12,00 asistenta de serviciu va înmâna bolnavului toate documentele medicale, actul de identitate iar infirmiera îi predă efectele.

Please publish modules in offcanvas position.